måndag 2 november 2009

Varför kan man inte vara naken?



"Nudity is not a Crime" är ett band utöver det vanliga med bandmedlemmar som har rötter i allt ifrån den hårdaste metal, sleazerock, hip-hop och funk. Detta gör "Nudity is not a Crime" till ett band som kan nå ut till i stort sett alla. Med sina solida, komiska och inlevelserika liveframträdanden har bandet på blott ett par år vuxit till att bli ett av de mest lovande banden på den svenska västkusten.


Bandet startades i slutet av 2006 med en vision om att spela glad funkmusik med en egen touch. Med sitt musicerande vill de nå ut med budskapet om att musik är en rolig sak.
Bandet började spela runt om i västa Sverige och spelade således in sin nya första singel "Foul Odour" i början på år 2008.


Släppet från år 2008 "Too Funky For Your Own Good" följdes upp med en rad spelningar runt om i Sverige samt en kortare turné under november månad. Efter turnéperioden gick bandet återigen in i studion för att spela in detta års släpp "Wake Up Call". Inspelningen ägde rum i mars månad i varbergs "Studio Mega" och har sedan släppet i maj femdubblat deras visningar och antal spelningar på bandets myspace sida.
Så här säger Victor Hultfeldt om Wake Up Call:
"Wake Up Call är ett kontroversiellt sätt att igenom vår kärlek för musik föröska förmedla ett budskap om välbefinnande, kärlek och att ta sitt liv i sina egna händer.
Det är viktigt för oss att komma ut och möta publiken och diskutera dessa frågor, och försöka påverka vår omgivning så gott vi kan till det bättre."

För att tjuvlyssna gå till www.myspace.com/nudityisnotacrimeband

Line-up:
Sång - Jim Andersson
Bas - Markus Rydberg
Gitarr - Victor Hultfeldt
Slagverk - Henrik Josander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar