måndag 26 oktober 2009

Trumworkshop med Ludvig Kennberg (Firstnighter, Marching Band, Restless Knight och Shotgun language)




Ludvid Kennberg är trumslagare i flera olika band i Linköping och har en bredd över många olika musikstilar. Han turnerar med indiebandet Marching Band och spelar även med bl a. med 50tals influerade Shotgun Language, hardcorebandet Restless Knights och i singer/songwritern Firstnighter´s kompband.

Ludvig bemästrar allt från hårt och snabbt trumspel till lätt och mjukt. Under sin workshop kommer Ludvig visa och prata om olika tekniker han använder i olika sammanhang för olika stilar och hur man kan stämma sina trummor på olika sätt och vilka fördelar det har. Han kommer även att spela till låtar med bl a. Marching Band och visa hur han lägger upp och planerar upp sitt trumspel för olika typer av låtar. Workshoppen kommer också att innehålla ett jam tillsammans med David Persson från Dynamo77 (piano) och Niklas Brännström (bas).

Denna workshop vänder sig till dig som i första hand spelar trummor eller vill få en förståelse i hur en bra trummis lägger upp sitt trumspelande för att få det att fungera både som instrumentalist själv och i grupp.

Denna workshop är gratis för alla deltagare i Studiefrämjandets verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar