tisdag 27 oktober 2009

Basworkshop med Niklas Brännström (Numbah Ten, Katten Spinner, Soulbastards mm. mm. )




Niklas Brännström, något av en bashjälte i Linköping, är vida känd för hans insatser som bassist i mängder av band i Linköping, kanske då främst med band som Numbah Ten, Katten Spinner och The Soulbastards, Slidin Slim’s egna kompband. Niklas framträder också ofta som soloartist och han framför då egenskrivet material på solobas.

Niklas kommer under sin workshop framföra flera stycken och visa och förklara olika tekniker han använder sig av bl a. percussionspel, tapping och övertonsspel. Niklas kommer att berätta om hur man kan använda basen på ett konstnärligt och kreativt sätt och hur man får till ett bra sväng både som soloartist och tillsammans med ett band. Niklas kommer även att prata om improvisation och vikten av att våga skapa kompromisslöst och med lite tur visar Niklas även hans speciella förmåga att härma djurläten med sin bas.

Denna workshop vänder sig till alla, både dig som bassist som vill ha lite inspiration och kunna utvecklas i ditt spelande så som till dig som bara vill bli imponerad av en grym musiker.

Workshopen är gratis för dig som deltar i Studiefrämjandets musikverksamhet. Alla är välkommna men en mindre kostnad utgår för er andra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar